info@ReasearchMed.org

مراحل نوشتن مقاله

مراحل نوشتن مقاله

نوشتن مقاله یک فرایند خلاقانه و هیجان انگیز است. شما به عنوان یک نویسنده مقاله نیازمند تفکر عمیق ، تحقیق مستمر و ساختاردهی منسجم هستید.

در ادامه مراحل نوشتن و تهیه مقاله را به طور مفصل بررسی خواهیم کرد. توضیحات هر مرحله به دقت مطالعه کنید تا بتوانید مقاله ای جذاب بنویسید.

Steps-of-writing-an-article

1) مرحله اول: آموزش نوشتن مقدمه جذاب و متقاعدکننده برای مقاله

یک مقدمه خوب باید جوری باشد که بتواند به این سؤالات پاسخ دهد:

کدام مسئله قرار است حل شود؟

آیا راه حل‌هایی برای حل آن وجود دارند؟

کدامین راه حل بهترین است؟

محدودیت اصلی چیست؟

امیدوار هستید به چه نتایج و دست آوردهایی برسید؟

داوران به دنبال این هستند که شما سازگاری خود را با ماهیت و اهداف نشریه نشان دهید. بنابراین، باید مراجع علمی اصلی که تحقیق شما بر اساس آن انجام شده است را با استشهاد به چندین مطلب مهم و نوآوری، از جمله مقالات مروری اخیر، معرفی کنید.


در ضمن، توصیه‌های دیگر ما در مورد نوشتن مقدمه مقاله عبارتند از:

هرگز از واژگان سخت و پیچیده استفاده نکنید و به جزئیات دقت کنید. مقدمه را طولانی ننویسید; یک مقدمه طولانی می‌تواند خوانندگان را خسته کند.

مقدمه باید از دیدگاه کلی‌تر به دیدگاه مشخص‌تری ترتیب داده شود و خوانندگان را در مسیر مطالعه این مقاله به سوی اهداف شما هدایت کند.

هدف مقاله و راهبرد تحقیقی برای پاسخ به این سؤال را بیان کنید، اما مقدمه را با نتایج، بحث و نتیجه‌گیری مخلوط نکنید. همیشه آنها را جدا نگه دارید تا خواننده متوجه شود که مقاله به صورت منطقی از یک بخش به بخش بعدی جریان می‌یابد.

فرضیات و اهداف باید به طور واضح درمقدمه مقاله توضیح داده شوند.

2) مرحله دوم: نحوه نوشتن چکیده مقاله 

چکیده قسمتی بسیار مهم در مقاله است که باعث می شود خوانندگان بدانند شما چه کاری انجام داده‌اید و چه یافته‌های مهمی در تحقیقاتتان به دست آورده‌اید. بنابراین، چکیده را به گونه‌ای جذاب بنویسید که به آسانی و بدون نیاز به خواندن کل مقاله، قابل درک باشد. از اصطلاحات تخصصی، اختصارات و ارجاعات غیرمعمول خودداری کنید.

دقت کنید که دقیق باشید و از کلماتی استفاده کنید که به دقت تحقیق شما را منتقل کنند. چکیده، یک شرح مختصر از چشم‌انداز و هدف مقاله شما را ارائه می‌دهد. این بخش نتایج کلیدی را ارائه می‌کند، اما به حداقل جزئیات آزمایشی می‌پردازد. به خاطر داشته باشید که چکیده، خلاصه تفسیر یا نتیجه‌گیری در جمله‌ی نهایی را نشان می‌دهد.

3) مرحله سوم : آموزش تهیه جداول و ارقام در مقاله

پیش از شروع آموزش لازم است یاد آوری کنیم که (یک عدد یا رقم به هزار کلمه می ارزد).

به همین دلیل است که تصاویر، به خصوص در قالب جداول و ارقام، روشی کارآمدتر برای ارائه در مقاله می‌باشند. داده‌های شما نیروی حرکتی مقاله هستند، بنابراین تصاویر از اهمیت حیاتی برخوردارند!

Steps-of-writing-an-article


 برای ارائه داده ها از جدول استفاده کنم یا رقم ؟

 به طور عمومی جداول نتایج تجربی واقعی را ارائه می‌دهند، در حالی که ارقام غالباً برای مقایسه نتایج تجربی با کارهای پیشین یا برآوردها یا مقادیر نظری استفاده می‌شوند.

  لازم به ذکر است که هیچ تصویری نباید اطلاعات تکراری که در مقاله نوشته شده است را تکرار کند. یک عامل مهم دیگر این است که نشانه‌ها و اختصارات جدول و ارقام باید بدون نیاز به توضیحات بیان شوند.

 باید بدانید که ظاهر جداول و ارقام در مقاله از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.

برای حفظ زیبایی مقاله باید:

 بهتر است فقط از سه یا چهار مجموعه داده برای هر تصویر استفاده کنید .

نمادها و مجموعه‌های داده‌ها را در تصاویر بگنجانید تا به راحتی تشخیص داده شوند. 

هیچگاه از جداول بلند و طاقت‌فرسا مانند ترکیبات شیمیایی ساختارهای چربی یا لیست گونه‌ها یا فراوانی‌ها استفاده نکنید. آنها را می‌توانید به عنوان مکمل در مقاله خود درج کنید.

به طور کلی برای اینکه در هزینه چاپ مقاله صرفه جویی شود می توانید از چاپ سیاه و سفید استفاده کنید. در صورت لزوم، می‌توانید هنگام ارسال مقاله به مجله چاپی از تصاویر و عکس‌های رنگی استفاده کنید. 

4) مرحله چهارم: روش نوشتن مقاله

در این قسمت به این سؤال پاسخ می‌دهیم که چگونه مسئله مورد بحث در مقاله را ، مطالعه کرده اید. اگر روش جدیدی را در مقاله‌تان معرفی می‌کنید، باید اطلاعات دقیقی در مورد آن به اشتراک بگذارید.

اما لازم نیست جزئیات روش‌های استاندارد لازم را تکرار کنید؛ به جای آن، از منابع قابل اعتماد استفاده کنید تا به روش‌هایی که قبلاً منتشر شده‌اند آشنا شوید.

5) مرحله پنجم: آموزش نوشتن بحث در مقاله 

در این بخش از آموزش مقاله‌نویسی، نحوه نوشتن بخش بحث را به شما توضیح می‌دهیم. این بخش، جایی است که باید معنای نتایج خود را به طور متقاعدکننده بیان کنید. احتمالاً این بخش از نوشتن مقاله راحت‌تر به نظر می‌رسد، اما انجام درست آن سخت‌ترین بخش است؛ زیرا مهم‌ترین بخش مقاله شماست. در این بخش شما فرصتی دارید تا داده‌های خود را به صورتی قانع‌کننده ارائه دهید. به خاطر داشته باشید که مقالات بسیاری به خاطر بخش بحثشان ناکام می‌مانند. 

6) مرحله ششم : گزارش نتایج

سوال مهم در این بخش این است که شما طی نوشتن این مقاله چه چیزهایی یافته اید؟

به همین جهت ، فقط باید نتایج تحقیقات خود را ارا‌ٰٔیٔه دهید.

می توانید از قوانین فرعی برای حفظ انسجام نتایج بهره ببرید. طی این روش داوری و خواندن مقاله شما بسیار آسان می شود.

توجه داشته باشید 

نباید منابع مورد استفاده را در این بخش بنویسید.

Steps-of-writing-an-article

7) مرحله هفتم: نحوه نوشتن نتیجه‌گیری جذاب  

بخش نتیجه گیری در برخی از مجلات، بخش جداگانه‌ای است؛ به عبارت دیگر، قسمت پایانی بخش بحث می‌باشد. 

بدون بخش نتیجه‌گیری  بررسی و ارزیابی کار شما برای داوران و خوانندگان دشوار می‌شود .

یک اشتباه رایج در این بخش، تکرار چکیده یا ارائهٔ فقط فهرستی از نتایج آزمایشی است. در واقع، ارائه بیهوده نتایج در این بخش غیرمجاز است.

شما باید توجیه علمی و معتبری را برای کارتان در این بخش ارائه دهید و در صورت لزوم، کاربردها و تعمیم‌ها را شفاف سازید. علاوه بر این، می‌توانید آزمایش‌های آینده را پیشنهاد دهید و به آزمایش‌های درحال انجام اشاره نمایید.

متن نتیجه‌گیری خود را جذاب و غیرتکراری بنویسید. در پایان این بخش، تاکید کنید که چه نقطۀ قوتی دارید و چگونه در زمینهٔ تحقیقات آینده می‌توانید بهبودهایی ایجاد کنید.

امیدواریم در ریسرچمد توانسته باشیم به شما در نوشتن یک مقاله جذاب و غیرتکراری کمک کرده باشید.


دیدگاه‌ها

0 دیدگاه